Tips: Vispa grädde


Spritsad jordgubbstårtaAtt vispa grädde är något som de flesta gjort åtminstone en gång i livet. Trots detta kan det vara bra med lite lifehacks för att lösa några av de vanligaste problemen.

Det tar längre tid än vanligt att vispa grädden: Låt den ovispade grädden stå i kylskåpet en stund så att den blir riktigt kall, det är lättare att vispa kall grädde än ljummen.

Grädden sjunker ihop efter spritsning: Vispa grädden med stora tag för hand eller på låg hastighet med elvisp om den ska spritsas. Det här skapar stora och stabila luftbubblor som gör att den vispade grädden håller sig stabil.

Grädden är för hårt vispad: Om du vispat grädden för hårt kan den i viss grad räddas genom att hälla i en skvätt kallt vatten och röra om.

Hårt vispad grädde utan att det blir smör: Om du vill ha hårt vispad grädde t.ex. när du ska spritsa en tårta, är det viktigt att grädden blir stabil utan att smaka smöraktigt. Det här kan enkelt lösas genom att ha en lite bakpulver och socker innan grädden vispas.

Hoppas de här tipsen kan vara till hjälp och skriv gärna i kommentarerna om du har fler lifehacks.

Annonser

Kommentera här och låt mig veta vad du tycker och tänker! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s