Vitlöksmarinad


Mat och Enköping 561

Den här marinaden passar utmärkt till grillad kyckling en varm sommardag men passar självklart även till annat kött. Satsen passar till 800 g kyckling eller 4 st (hela) tvådelade kycklingbröstfiléer.

Tid: 5 minuter + tid för marinering

Portioner: 4 portioner

Ingredienser:

3 st stora vitlöksklyftor

1 stor näve persilja

1 stor näve timjan

½ pressad citron

½ dl olivolja

Salt

Nymalen svartpeppar

Gör så här:

  1. Skala vitlöken och skölj persilja och timjan.
  2. Hacka samman vitlök och kryddgrönt till en fin massa.
  3. Lägg blandningen i en skål och blanda ner pressad citron, olivolja, någon nypa salt och svartpeppar.
  4. Putsa köttet från fett och senor och gnid sedan in marinaden.
  5. Lägg köttet i en djup tallrik och häll över överbliven marinad. Låt stå i kylskåp och marinera minst en timme.
  6. Ta fram köttet en stund innan tillagningen så att det blir rumstempererat.
  7. Tillaga köttet.

Servering: Servera tillsammans med bulgur eller potatis och grönsaker.

Tips! Om du grillad tvådelade kycklingfiléer grillas de direkt (ej indirekt) under lock och vänds en eller två gånger. De är klara när de är helt genomstekta och släpper ifrån sig en klar vätska.

Förvaring: Köttet kan marineras i upp till ett dygn.

Omdömen: Riktigt omtyckt som marinad till kyckling!

Annonser

Kommentera här och låt mig veta vad du tycker och tänker! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s