Lite om Mat- och baktankar

Mat- och baktankar är en lite mindre personlig blogg där matlagning och bakning får ännu större plats. Jag publicerar recept på maträtter och godsaker som jag själv lagat och bilderna har jag tagit själv. Mitt mål är att det ska finnas bilder till varje recept men om något recept inte har någon bild innebär det att jag antingen inte tillagat receptet nyligen eller på att fingret var i vägen för linsen och det inte blev några bra bilder.

Recepten på bloggen är allt från gamla välbeprövade familjerecept till nya recept som jag själv experimenterat fram. Men självklart är det bara de lyckade experimenten som jag publicerar så ni behöver inte vara oroliga… En del av recepten är också från hemsidor på nätet eller från receptböcker som jag sedan anpassat för att det ska smaka ännu godare eller för att de bättre ska passa hela familjen. Jag försöker också skriva vad familjen – som får agera testkaniner – tycker om rätterna och bakverken.

Familjen består av fyra personer inkl. mig och när jag skriver att ett recept är anpassat för ”4 port” syftar jag ofta till att receptet är beräknat för min familj och det räcker ofta därför till mer än 4 portioner. Recepten för 4 portioner är kanske snarare anpassat till 4 personer men det beror självklart helt på hur mycket man äter. Jag tror dock att anvisningarna med antal portioner stämmer relativt väl överens med genomsnittet på de recept man kan hitta på nätet och i kokböcker.

Tidsmåtten i recepten är som i alla recept ungefärliga och är baserade på hur lång tid det tog för mig att tillaga receptet.

Mitt mål är att Mat- och baktankar ska vara lite utav en receptbank med goda tips på allt i från hur man bäst steker köttfärs till hur man gör den luftigaste och saftigaste sockerkakan. Tipsen kan vara allt från självklara saker till mer avancerade – bloggen är inte anpassad till någon specifik målgrupp utan till alla som är intresserade.

Även om Mat- och baktankar ska vara mindre personlig så kan jag berätta lite om mig själv. Jag älskar att baka och att laga mat. Jag har alltid haft ett stort intresse för mat – inte minst när det kommer till att äta! För mig är matlagning och bakning en hobby och att äta höjdpunkter på dagen då människor samlas och umgås. Jag är till stor del självlärd men har mycket att tacka för till min mamma, mormor och farmor men också andra släktingar och vänner. För att vara helt rättvis så bör jag nog också tacka alla de hemkunskapslärare jag haft genom åren. 😉

I recepten använder jag vanlig ugn och inte varmluftsugn och därför kan du behöva sänka temperaturen och/eller tillagningstiden om du använder varmluft.

Nog om mig, hoppas att Mat- och baktankar kan vara till användning och nöje!

Amanda Christianson 2015-06-17

Annons

Kommentera här och låt mig veta vad du tycker och tänker! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s