Favoritlax i ugn


Favoritlax, halloumi, chokladmmoussedessert 006 2

Favoritlax i ugn är en enkel och supergod laxrätt som min mormor gör. Körsbärstomaterna på toppen blir en riktig delikatess.

Tid: 40 minuter
Portioner: 4 portioner

Ingredienser:
4 st laxfiléer à 125 g
1 st citron
Salt
Citronpeppar
Klippt eller finhackad dill
3 dl matlagningsgrädde
Körsbärstomater eller andra småtomater

Matfett till formen

Gör så här:

  1. Sätt på ugnen på 225 grader C.
  2. Smörj en inte allt för stor ugnsform och lägg i laxen.
  3. Pressa över citron, salt och peppra med mycket citronpeppar. Lägg över rikligt med dill.
  4. Grädda laxen i ugnen 10 minuter mitt i ugnen.
  5. Snitta under tiden tomaterna, detta för att de inte ska spricka i ugnen.
  6. Ta ut laxen ur ugnen och slå över grädden. Sprid ut tomaterna lite snyggt.
  7. Grädda laxen ytterligare 10-20 minuter i mitten av ungen tills den är genomstekt. Ös några gånger under tillagningen.
Servering: Servera med kokt pressad potatis och grönsaker.
Tips! För att göra rätten till flera (6 pers) kan man använda en hel laxfilé på 1 kg. Skölj skinnsidan och lägg skinnsidan nedåt i formen.
Förvaring: Rester kan förvaras i kylskåp 3-4 dagar.
Omdömen: Jag, mamma och pappa tycker mycket om den här laxen.
Annonser

Kommentera här och låt mig veta vad du tycker och tänker! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s