Fräsch citronsås med vitlök


Mat och Enköping 584

Den här fräscha såsen passar utmärkt till kyckling och fisk.

Tid: 5-10 minuter + minst 30 minuter

Portioner: 4-5 portioner

Ingredienser:

3 dl gräddfil

1 stor vitlöksklyfta

zesten av 1 citron

saften av ½ citron

1 msk finhackad timjan

1 msk finhackad persilja

Några droppar olivolja

Salt

Nymalen svartpeppar

Gör så här:

  1. Skala och pressa vitlöken i en skål.
  2. Blanda ner övriga ingredienser och smaka av med salt och peppar.
  3. Låt såsen stå i kylskåp minst en halvtimme för att smakerna ska sätta sig.

Servering: Servera till kyckling eller fisk.

Tips! Variera kryddgrönt efter vad som finns i den övriga måltiden.

Förvaring: Förvaras i kylskåp 3-5 dagar.

Omdömen: Populär hos alla.

Annonser

Kommentera här och låt mig veta vad du tycker och tänker! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s