Grissini


Massa mat, födelsedag, bilduppgift och cyckel 344

Grissini är italienska brödpinnar som passar bra som tilltugg till smårätter eller ost samt till soppa.

Tid: 2 timmar varav 20 minuter arbete

Portioner: >10 bröd

Ingredienser:

20 g färsk jäst för matbröd
150 g ljummet vatten
280 g vetemjöl
15 g olivolja
5 g (1 tsk) salt

Flingsalt
ev. torkade kryddor

Gör så här:

  1. Lös upp jästen i vattnet.
  2. Blanda ner hälften av mjölet, olivolja och salt.
  3. Rör ner resten av mjölet och blanda till en jämn deg.
  4. Låt jäsa under bakduk i 30 minuter till dubbel storlek.
  5. Sätt på ugnen på 200 grader C.
  6. Knåda degen lite kort (det är viktigt att den inte knådas för mycket).
  7. Dela degen i bitar om 45 gram.
  8. Rulla bitarna till plåtlång längder.
  9. Lägg rullarna på plåtar med bakplåtspapper.
  10. Låt jäsa på plåten under bakduk i ca. 20 minuter.
  11. Pensla med lite vatten och strö över flingsalt och ev. torkade kryddor.
  12. Grädda mitt i ugnen i 15-20 minuter tills de får en lätt gyllene färg. Vakta mot slutet så att de inte blir allt för mörka.
  13. Låt bröden torka i ugnen genom att stänga av ugnen och hålla ugnsluckan på glänt med en träslev. Torkningen brukar ta minst en timme.

Servering: Servera bröden som tilltugg eller till soppa.

Tips! Strö över oregano över bröden så blir det lite som pizzapinnar.

Förvaring: Förvaras lufttätt och håller då minst en vecka.

Omdömen: Alla tycker om dessa brödpinnar.

Annonser

Kommentera här och låt mig veta vad du tycker och tänker! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s