Den här ljuvliga efterrätten passar alla kakmonster. Bäst blir den självklart när alla komponenter är gjorda från grunden. Har du inte tid eller lust att göra egen glass kan jag varm rekommendera Lejonet & Björnens italienska vaniljglass som finns i halvlitersförpackningar i allt fler mataffärer.
Tid: 1 h 10 minuter
Portioner: 4 portioner
Ingredienser:
½ sats kakdeg av Chocolate chip cookies
500 g äkta vaniljglass
Chokladsås (1-2 dl)
Gör så här:
- Rulla kakdegen till en längd, plasta in och frys i minst en timme.
- Ta ut kakdegen ur frysen och skär i grova bitar.
- Lägg upp desserten i portionsglas. Varva chokladsås, kakdeg och vaniljglass. Börja med chokladsås och avsluta med kakdeg och chokladsås.
Servering: Servera direkt, gärna med extra chokladsås vid sidan av.
Tips! Om du är en riktig chokladälskare kan du istället använda kakdeg av double chocolate chip cookies.
Förvaring: Desserten bör serveras direkt, annars smälter glassen. Kakdegen kan förvaras i frysen minst en vecka.
Omdömen: En riktigt god dessert!