Cookiedought dessert


Mat och Enköping 510

Den här ljuvliga efterrätten passar alla kakmonster. Bäst blir den självklart när alla komponenter är gjorda från grunden. Har du inte tid eller lust att göra egen glass kan jag varm rekommendera Lejonet & Björnens italienska vaniljglass som finns i halvlitersförpackningar i allt fler mataffärer.

Tid: 1 h 10 minuter

Portioner: 4 portioner

Ingredienser:

½ sats kakdeg av Chocolate chip cookies

500 g äkta vaniljglass

Chokladsås (1-2 dl)

Gör så här:

  1. Rulla kakdegen till en längd, plasta in och frys i minst en timme.
  2. Ta ut kakdegen ur frysen och skär i grova bitar.
  3. Lägg upp desserten i portionsglas. Varva chokladsås, kakdeg och vaniljglass. Börja med chokladsås och avsluta med kakdeg och chokladsås.

Servering: Servera direkt, gärna med extra chokladsås vid sidan av.

Tips! Om du är en riktig chokladälskare kan du istället använda kakdeg av double chocolate chip cookies.

Förvaring: Desserten bör serveras direkt, annars smälter glassen. Kakdegen kan förvaras i frysen minst en vecka.

Omdömen: En riktigt god dessert!

Mat och Enköping 524

Annons

Kommentera här och låt mig veta vad du tycker och tänker! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s