Vitlöksmarinerad kyckling


Den här vitlöksmarinerade kycklingen passar lika bar till vardags som till en lite lyxigare middag.

Tid: En timme
Portioner: 4 portioner

Ingredienser:
4 st utbankade kycklingfiléer à 125 g
0,5 dl olivolja
3 st vitlöksklyftor
1 tsk citronsaft
1 msk finhackad persilja
Havssalt

Gör så här:

  1. Häll olivoljan i en skål.
  2. Pressa ner vitlök och citronsaft.
  3. Rör ner persilja och salt.
  4. Lägg kycklingfiléerna i en djup tallrik.
  5. Pensla kycklingfiléerna med marinaden och häll över resterande marinad över kycklingen.
  6. Täck kycklingen med plastfolie och låt stå i rumstemperatur 30 minuter.
  7. Hetta upp en grillpanna (inget matfett behövs då marinaden innehåller olivolja).
  8. Stek kycklingen på medelhög värme. Vänd när kycklingen fått fina grillränder och fortsätt steka tills kycklingen är genomstekt, sammanlagt ca 15 minuter.
  9. Låt kycklingen vila några minuter i stekpannan innan servering.
Servering: Servera kycklingen med pommes frites eller bulgur och en fräsch sallad.
Tips! Kycklingen kan med fördel förberedas. Ställ då den marinerade kycklingen i kylskåp och ta fram 30 minuter innan stekning.
Omdömen: Jag, mamma och pappa tyckte riktigt mycket om kycklingen, min lillasyster tyckte det var okej.
Annonser

Kommentera här och låt mig veta vad du tycker och tänker! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s