Fiskburgare


Fiskburgare är ett oerhört gott sätt att få i sig nyttig fisk.

Tid: 45 minuter
Portioner: 8 st burgare

Ingredienser:
600 g vit fisk
½ gul lök
1 st ägg
1 tsk salt
1 krm vitpeppar

Ströbröd
Panko (asiatiskt ströbröd)

Smör

Gör så här:

  1. Halvtina fisken om du använder fryst fisk. Skär fisken i några bitar.
  2. Skala löken och skär den i några klyftor.
  3. Mixa fisk, ägg, lök och kryddor i matberedare till en ganska slät smet.
  4. Blanda en del ströbröd med två delar panko i en djup tallrik.
  5. Forma den lösa färsen med våta händer till bollar.
  6. Lägg bollen i paneringen och tryck till till en lagom tjock burgare.
  7. Lägg upp burgarna på en skärbräda.
  8. Hetta upp en stekpanna med smör.
  9. Stek burgarna gyllene och genomstekta 10-15 minuter. Vänd några gånger.
Servering: Servera fiskburgarna med hamburgerbröd, en god örtsås och grönsaker.
Tips! Servera med en örtsås gjord på crème fraiche, majonnäs, dill, persilja, gräslök och citronsaft. Smaka av med salt.
Förvaring: Fiskburgarna är godast nygjorda då de fortfarande är lite krispiga men rester kan förvaras 3-4 dagar i kylskåp.
Omdömen: Alla tycker mycket om fiskburgarna!
Annonser

Kommentera här och låt mig veta vad du tycker och tänker! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s