Cannelloni med kyckling


Cannelloni med kyckling är en finare benämning på pastarullar med kycklingröra. Med andra ord riktigt gott!

Tid: 1 timme varav 30 minuter arbete
Portioner: 6 portioner

Ingredienser:
Kycklingröra:
2 st schalottenlökar
3 st vitlöksklyftor
50 g bladspenat
200 g konserverade kantareller
1 tsk timjan
250 g grillad kyckling (rensad)
4 dl crème fraiche
Salt

Rapsolja till stekning

Bechamelsås:
140 g smör
1,4 dl vetemjöl
1,4 liter mjölk
Spad från kantarellerna
2 dl riven parmesan
1-2 krm mald muskot
Salt
Vitpeppar

8 st färska lasagneplattor
2 dl parmesan

Gör så här:

  1. Sätt på ugnen på 200 grader C.
  2. Skala och finhacka löken.
  3. Hetta upp en stekpanna med matfett.
  4. Fräs lök, timjan. kantareller och spenat tills spenaten krympt och löken mjuknat.
  5. Tärna kycklingen.
  6. Ta stekpannan från plattan och rör ner kycklingen och crème fraiche. Smaka av med salt.
  7. Gör bechamelsåsen enligt instruktionerna här. Vispa ner kantarellspadet samtidigt som mjölken och smaka av med timjan.
  8. Lägg en klick kycklingröra på varje lasagneplatta och rulla ihop.
  9. Lägg rullarna i en ugnssäker form.
  10. Häll över bechamelsåsen över cannellonin.
  11. Strö över parmesan.
  12. Gratinera mitt i ugnen 25-35 minuter.
Servering: Servera med en stor sallad.
Tips! Tycker inte alla om kantareller kan de uteslutas ur röran och senare läggas i bara några av rullarna.

Förvaring: Rester kan förvaras 3-4 dagar i kylskåp.

Omdömen: Alla tycker det var gott. Mamma och pappa tyckte att det var lite lyxigt!

Annonser

Kommentera här och låt mig veta vad du tycker och tänker! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s