Bechamelsås


Den här ljuvliga bechamelsåsen med parmesan passar utmärkt till lasagne och går att variera i det oändliga.

Tid: 15-20 minuter
Portioner: Lasagne för 6 personer

Ingredienser:
140 g smör
1,4 dl vetemjöl
1,4 liter mjölk
1 dl grädde
2 dl riven parmesansost
1-2 krm mald muskotnöt
Salt
Vitpeppar

Gör så här:

  1. Smält smöret i en stor kastrull tills det börjar bubbla.
  2. Vispa ner mjölet.
  3. Ta kastrullen från plattan och vispa kraftigt ner en del av mjölken.
  4. Ställ tillbaka kastrullen på plattan och vispa ner resten av mjölken samt grädden.
  5. Låt såsen koka utan lock till önskad tjocklek 5-10 minuter.
  6. Rör ner parmesan och smaka av med salt och peppar.
Servering: Använd i lasagne, cannelloni eller något helt annat.
Tips! Använd din fantasi och byt ut kryddor eller delar av mjölken mot någon smaksättare!
Förvaring: Rester kan förvaras i kylskåp men kan då behöva spädas med mjölk.
Omdömen: En riktig fullträff! 
Annonser

Kommentera här och låt mig veta vad du tycker och tänker! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s