Knäckfudge


Knäckfudge är som det låter en ljuvlig kombination av knäck och fudge. Den smakar som knäck men har konsistensen av fudge! Min kompis Ellen som är jätteduktig på att baka gjorde dessa när hon hade tandställning för att hon inte kunde äta vanlig knäck.

Tid: 1 timme + mist 1 timme för knäckfudgen att stelna
Portioner: 70 st
Ingredienser:
2 dl strösocker2 dl ljus sirap2 dl vispgrädde 1/2 krm salt1 msk smör 1 dl sötmandel

Gör så här:
  1. Blanda alla ingredienser förutom mandeln i en stor tjockbottnad kastrull.
  2. Koka smeten på medelhög värme tills den är 130 grader C. Rör om då och då.
  3. Grovhacka under tiden mandeln.
  4. Ta bort kastrullen från värmen och rör ner mandeln.
  5. Fortsätt att röra tills smeten tjocknat något och den blivit ljusare.
  6. Häll upp smeten i knäckformar.
  7. Låt knäckfudgen stelna i rumstemperatur minst en timme.
Servering: Äts som julgodis!

Tips! Om smeten tjocknar för mycket när du fyller på formarna kan du snabbt värma den på hög värme tills den blir lösare.

Förvaring: Förvara lufttätt i rumstemperatur. Hållbarhet: 3 månader.

Omdömen: Jag fullkomligt ÄLSKAR dessa och det gjorde också min lillasyster.
Annonser

Kommentera här och låt mig veta vad du tycker och tänker! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s