Pasta Carbonara


fa9fe-nutella2c2bpasta2bcarbonara2boch2bribs2b053

Pasta carbonara är en italiensk pastarätt. Pasta alla carbonara som rätten egentligen heter, betyder kolarhustruns pasta och kommer av den grovmalda svartpepparn som strös på innan servering.

Tid: 25 minuter
Portioner: 4 portioner

Ingredienser:
400 g färsk pasta
280 g bacon
4 st ägg
1 dl vispgrädde
75 g parmesan
75 g pecorino
1 st vitlöksklyfta
Grovmalen svartpeppar
Olivolja

Garnering:
Parmesanost
Grovmalen svartpeppar

Gör så här:

  1. Klipp eller skär bacon i bitar.
  2. Hetta upp en stekpanna och stek baconet krispigt.
  3. Lägg över baconet på hushållspapper och låt överflödigt fett rinna av.
  4. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
  5. Skala och finhacka vitlöken.
  6. Hetta upp en stekpanna med olivolja och fräs vitlöken utan att den får färg.
  7. Vispa sönder äggen.
  8. Vispa ner grädde, den stekta vitlöken och riv ner osten.
  9. Vänd ner pasta och bacon i stekpannan och rör om väl.
  10. Häll över äggblandningen och rör om på låg temperatur i 30 sekunder. Äggen ska stelna tillräckligt för att ge en krämig konsistens utan att den blir klumpig.
  11. Häll upp pastan i en stor serveringsskål. Toppa med riven parmesan och svartpeppar.

Servering: Gröna ärtor.

Tips! Lägg upp carbonaran på tallrikar och toppa med en äggula på varje tallrik.

Förvaring: Pasta carbonara är en rätt som bör ätas direkt.

Omdömen: Alla tyckte om carbonaran. Mamma som önskat rätten var riktigt nöjd.

Annonser

Kommentera här och låt mig veta vad du tycker och tänker! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s