Broccolisoppa


b133c-nyc3a5rsmat2b104

Den här broccolisoppan brukade min mormor ofta göra och jag och min lillasyster är helt förälskade i den.

Tid: 45 minuter
Portioner: 4 portioner

Ingredienser:
600 g potatis
500 g broccoli
2 st stora vitlöksklyftor
2 msk olivolja
eller rapsolja
3 st grönsaksbuljongtärningar
1,4 liter vatten
3 dl crème fraiche
eller vispgrädde
Salt
Vitpeppar
Vitlökspulver

Gör så här:

  1. Skala och tärna potatisen.
  2. Skär bort den grövsta stammen på broccolin och bryt den i mindre buketter.
  3. Hetta upp en stor kastrull med olivolja.
  4. Vänd ner potatisen och broccolin.
  5. Skala vitlöksklyftorna och pressa ner dem i kastrullen.
  6. Fräs hastigt utan att det får färg – rör om hela tiden.
  7. Tillsätt vatten och grönsaksbuljong.
  8. Låt koka under lock tills allt är mjukt, ca. 25 minuter.
  9. Mixa soppan slät i värmetålig mixer eller med stavmixer.
  10. Häll tillbaka soppan i kastrullen och klicka i crème fraiche.
  11. Smaka av med salt och kryddor.
  12. Värm soppan på spisen till önskad temperatur.
Servering: Servera soppan med mjukt bröd.
Tips! Den här soppan är full av viktiga näringsämnen och passar utmärkt att äta en mörk vinterdag.
Förvaring: Soppan kan förvaras i kylskåp 3-4 dagar.
Omdömen: Alla tyckte mycket om soppan.
Annonser

Kommentera här och låt mig veta vad du tycker och tänker! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s