Fina ägghalvor med räkor


Fina ägghalvor är vad jag kallar de här ägghalvorna som hos oss äts till påsk, midsommar och till jul. De här med räkor är min favorit.

Tid: 20 minuter
Portioner: 3 portioner

Ingredienser:
3 st ägg
0,75 dl majonnäs
Räkor
Dill (finhackad)

Gör så här:

  1. Koka äggen hårdkokta i ca. 10 minuter.
  2. Häll av det varma vattnet från kastrullen och ersätt med kallt vatten. Låt stå tills äggen svalnat.
  3. Skala äggen och dela varje ägg på mitten.
  4. Fördela majonnäsen på ägghalvorna.
  5. Lägg på så mycket räkor som fastnar på varje ägghalva. Strö över finhackad dill.
Servering: Servera till inlagd sill som förrätt till påsk, midsommar och jul.
Tips! För en inte lika fet variant kan majonnäsen spädas med crème fraiche.
Förvaring: De kokta äggen kan förberedas några timmar innan, oskalade. Men äggen bör inte dekoreras förrän precis innan servering.
Omdömen: Jag, mamma och pappa tycker mycket om dessa ägghalvor, speciellt då de är med räkor.
Annonser

Kommentera här och låt mig veta vad du tycker och tänker! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s