Fina ägghalvor med lax


Dekorerade ägghalvor är väldigt gott till inlagd sill. De här ägghalvorna är dekorerade med bl.a. kallrökt lax.

Tid: 20 minuter
Portioner: 6 portioner

Ingredienser:
3 st ägg
0,75 dl majonnäs
Kallrökt lax
Dill (finhackad)

Gör så här:

  1. Koka äggen hårdkokta i ca. 10 minuter.
  2. Häll av det varma vattnet och ersätt med kallt vatten. Låt stå tills äggen svalnat.
  3. Skala äggen och dela på mitten.
  4. Klicka över majonnäsen på ägghalvorna.
  5. Lägg på en bit lax på varje och strö över dill.
Servering: Servera direkt till inlagd sill.

Tips: Vill man ha en mindre fet variant kan man späda majonnäsen med lite crème fraiche.

Förvaring: De kokta äggen kan förberedas och förvaras oskalade i kylskåp. Resten bör göras direkt innan servering.

Omdömen: Jag, mamma och pappa tycker om dessa även om de med räkor är godare.

Annonser

Kommentera här och låt mig veta vad du tycker och tänker! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s