Sockerlim


När man gör pepparkakshus är det här sockerlimmet bra för att få det att hålla ihop.

Tid: 30 minuter
Port: Räcker till ett litet pepparkakshus

Ingredienser:
100 g strösocker
30 g glykos
eller 30 g honung
40 g vatten

Gör såhär:

  1. Olja en plåt.
  2. Koka socker, glykos och vatten till 155 grader. Rör hela tiden så att det inte bränns vid.
  3. Slå över den varma sockerblandningen på plåten.
  4. Låt stelna.
  5. Bryt loss delar och smält lite i taget i stekpanna.
  6. Doppa de bitar du ska limma direkt i stekpannan – akta det är varmt!
  7. Sätt ihop delarna och låt stelna.
Tips! Sockerlimmet kan också användas som glas i fönster på pepparkakshuset. Häll lite av det smälta limmet direkt i fönstergluggen och låt stelna.

Förvaring: Sockerlimmet kan innan det värmts upp, förvaras i rummstemperatur 2-3 dagar.
Omdömen: Ett bra sockerlimmen som stelnar fort vilket gör det lätt att arbeta med.
Annonser

Kommentera här och låt mig veta vad du tycker och tänker! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s