Kristyr


Kristyr är hårdare än glasyr och passar därför jättebra att dekorera pepparkakor med.

Tid: 5 minuter + spritsning
Port: ungefär ett pepparkakshus eller 25 pepparkakor

Ingredienser:
4 dl florsocker
1 st äggvita
1 tsk ättiksprit
ev. några droppar hushållsfärg

Gör såhär:

  1. Vispa ihop florsocker, äggvita och ättiksprit några minuter med elvisp så att den blir hård men spritsbar.
  2. Blanda eventuellt i några droppar hushållsfärg.
  3. Fyll en sprits med liten tyll eller en fryspåse med ett avklippt hörn, med kristyren.
  4. Spritsa ut kristyren på kalla pepparkakor eller andra bakverk.
  5. Låt stelna.
Servering: Låt kristyren stelna på bakverken och servera.
Tips! Om man vill ha flera färger kan man dela upp den vispade kristyren i flera mindre skålar och färga var för sig.
Förvaring: Kristyren kan förvaras några timmar i kylskåp men blir då lite hård att spritsa även om smaken är den samma.
Omdömen: Gott och inte för sött så länga man inte dränker pepparkakorna i kristyr.
Annonser

Kommentera här och låt mig veta vad du tycker och tänker! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s