Entrecôte i grillpanna


Entrecôte är ett fint kött av nöt som passar utmärkt till lite lyxigare middagar. Enligt det här receptet blir köttet ”well done”.

Tid: 15 min + rumstemperering
Portioner: 4 portioner

Ingredienser:
4 bitar skivad entrecôte à 175-200 g
Nymalen svartpeppar från pepparkvarn
Smör till stekning
Salt

Gör såhär:

  1. Rumstemperera köttet i ca. 30 minuter.
  2. Skär sönder fettkanterna runt köttbitarna så att inte köttet åker ihop vid stekning.
  3. Peppra köttet på båda sidor.
  4. Hetta upp en grillpanna så att den blir riktigt varm. Klicka i smör.
  5. Lägg i köttbitarna och bryn först på hög värme och sänk sedan till 8-10:an.
  6. Vänd köttet när det fått fina stekränder och köttsaften syns (efter ca. 3-4 minuter)
  7. Stek färdigt köttet ytterligare 3-4 minuter. Skär i den tjockaste biten för att kolla om köttet är färdigt – det ska bara vara lite lätt rosa.
  8. Salta köttet på båda sidor.
  9. Ta grillpannan från plattan och låt köttet ”vila” i 5 minuter innan servering.
Servering: Servera entrecôten med bearnaisesås, någon form av potatis och en grönsallad.
Tips! Använd inte en gaffel när du hanterar det råa köttet – då försvinner köttsaften.
Förvaring: Rester kan förvaras i kylskåp 3-5 dagar och själv tycker jag att det då är godast kallt.
Omdömen: Alla i familjen tycker om det här köttet.
Annonser

Kommentera här och låt mig veta vad du tycker och tänker! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s