Viltgryta på kyckling


a3ce3-viltgryta2bmed2bkyckling2c2bkc3b6ttfc3a4rssc3a5s2c2bmatmuffin2boch2bcitronmarc3a4ngp2b003

Den här viltgrytan på kyckling får sina goda vilda smaker från enbär, timjan och svartvinbärssaft. Det underbara receptet kommer från min farmor.

Tid: 25 minuter
Portioner: 4 portioner

Ingredienser:
4 st kycklingfiléer (ca. 700 g)
1 dl koncentrerad svartvinbärssaft
2 dl vatten
2 dl lätt crème fraiche
1,5 hönsbuljongtärning
7 st torkade enbär
1 msk kinesiskt soya
1,5 tsk torkad timjan
eller 1 msk finhackad färsk timjan
Malen svartpeppar
4 tsk maizena

Matfett till stekning
ev. färsk timjan till garnering

Gör såhär:

  1. Skär kycklingfiléerna i mindre bitar.
  2. Hetta upp en stekpanna med matfett.
  3. Bryn kycklingen runtom på hög värme. Ställ stekpannan åt sidan.
  4. Mortla enbären ganska fint.
  5. Koka upp saft, vatten, crème fraiche, hönsbuljong, mortlade enbär, soya och timjan i en kastrull.
  6. Lägg i kycklingen och låt koka under lock i 5-10 minuter. Kycklingen ska vara genomlagad.
  7. Smaka av med peppar.
  8. Rör ut maizenan med lite kallt vatten.
  9. Häll i redningen i grytan och låt koka upp och koka till önskad konsistens.
  10. Garnera eventuellt med färsk timjan.
Servering: Servera med kokt pressad potatis och en grönsallad.
Tips! Den här rätten passar utmärkt på hösten!
Förvaring: Rester kan förvaras inplastade i kylskåp i 3-4 dagar.
Omdömen: Alla tycker om grytan.
Annonser

Kommentera här och låt mig veta vad du tycker och tänker! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s