Popcorn


Popcorn är ett vanligt snacks som i min mening är mycket godare poppade i kastrull än i micro eller köpta färdigpoppade.

Ingredienser:
Rapsolja
1,5 dl torkade majskorn
Salt

Gör såhär:

  1. Häll rapsolja i en stor kastrull. Det ska täcka botten och lite till.
  2. Lägg i tre majskorn.
  3. Ställ kastrullen med lock på plattan och sätt på högsta värme.
  4. Mät upp 1,5 dl majskorn.
  5. När du hört att alla tre majskorn poppat häller du i resten av majskornen och sätter åter på locket.
  6. Hög och sänk kastrullen från plattan för att reglera värmen så att popcornen poppar i lagom takt, man får gå lite på magkänsla.
  7. Ta kastrullen från plattan när så många som möjligt av majskornen är poppade.
  8. Salta i omgångar under tiden de hälls över i en skål.
Servering: Serveras gärna direkt då de är väldigt goda varma.
Tips: Mängden majskorn du kan poppa samtidigt varierar beroende på hur stor kastrull du har, den jag använder rymmer 2,5 liter och blir full av 1,5 dl.
Förvaring: Är godast varma och nygjorda men kan förvaras lufttätt några dagar.
Omdömen: Alla tycker om popcornen!
Annonser

Kommentera här och låt mig veta vad du tycker och tänker! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s