Daimkladdkaka


IMG_0468

Den här kladdiga kladdkakan proppad med daim är en riktig fullträff som passar till allt från barnkalaset till en lite finare dessert.

Tid: 30 minuter + minst 1 timme i kylskåp

Portioner: 6 portioner

Ingredienser:

125 g smör

75 g mjölkchoklad

2 st ägg

2,25 dl strösocker

1,5 dl vetemjöl

1 krm äkta vaniljpulver

2 krm fint havssalt

2 msk kakao

100 g daim (ungefär 2 st pkt dubbeldaim)

Gör så här:

  1. Sätt på ugnen på 175 grader C.
  2. Smörj en springform, ca. 24 cm i diameter, och lägg ev. bakplåtspapper i botten (på så sätt är det lättare att flytta bottnen till ett tårtfat).
  3. Smält smöret försiktigt i en kastrull utan att det börjar bubbla. Ta kastrullen från plattan.
  4. Finhacka chokladen och vänd ner den i det varma smöret. Rör tills all choklad smält.
  5. Grovhacka daimen.
  6. Rör ägg och strösocker i en bunke, använd en sked.
  7. Blanda övriga torringredienser i en separat bunke.
  8. Sikta ner torringredienserna i äggblandningen.
  9. Rör ner smör- och chokladblandningen och rör precis till en jämn smet.
  10. Fördela smeten jämnt i formen. Fördela daimen jämnt över kakan.
  11. Grädda kladdkakan mitt i ugnen 10-15 minuter.Kakan ska va lite fast i kanterna men kladda i mitten.
  12. Låt kakan svalna i rumstemperatur och ställ sedan in i kylskåp att kallna helt, gärna under natten.

Servering: Servera kladdkakan med löst vispad grädde eller vaniljglass.

Tips! Att kladdkakan står i kylskåp under natten ger en kladdig och underbart seg kladdkaka.

Förvaring: Förvaras i kylskåp 2-5 dagar eller i frysen där den håller minst 2 månader.

Omdömen: Riktigt populär på klassmiddagen!

Annonser

Kommentera här och låt mig veta vad du tycker och tänker! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s