Kolasås


Favoritlax, halloumi, chokladmmoussedessert 059 (2)

Den här kolasåsen är precis lagom och perfekt i både konsistens och smak. Ringlad på glass är den helt underbar.

Tid: 30 minuter

Portioner: 6 portioner

Ingredienser:

150 g rårörsocker

25 g honung

115 g vispgrädde

190 g ljus sirap

1 tsk havssalt

Gör så här:

  1. Ställ en tom kastrull på spisen och låt bli varm.
  2. Strö i rårörsockret och rör om tills sockret börjar smälta något eller få en lite mörkare ton.
  3. Sänk värmen och häll i resten av ingredienserna i den ordning de står ovan.
  4. Låt kolasåsen koka en stund tills den har en temperatur på 105-107 grader C. Kolasåsen kommer att se väldigt rinnig ut men den blir tjockare när den kallnat.
  5. Häll kolasåsen i en burk med lock och låt kallna.

Servering: Servera kolasåsen med glass eller någon annan god dessert.

Tips! Om såsen är för hård id servering kan den värmas upp något i vattenbad.

Förvaring: Förvara kolasåsen i burken i kylskåp. Ta fram i god tid innan användning.

Omdömen: Alla tycker om den här kolasåsen!

Annonser

2 reaktioner på ”Kolasås

Kommentera här och låt mig veta vad du tycker och tänker! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s