Den här chokladsåsen är alldeles ljuvlig till hemmagjord vaniljglass. Receptet kommer ursprungligen från den fantastiske bagaren Sébastien Boudet.
Tid: 20 minuter
Portioner: 6 portioner
Ingredienser
150 g mörk choklad (55%)
150 g mölkchoklad
100 g vatten
75 g strösocker
1 krm äkta vaniljpulver
200 g vispgrädde
½ krm havssalt
Gör så här:
- Finhacka chokladen och smält över vattenbad till 50 grader C. Ta chokladen från värmen.
- Koka upp vatten, strösocker och vaniljpulver i en liten kastrull.
- Ta sockerlagen från plattan och häll i vispgrädden och saltet.
- Häll den varma sockerlagen över chokladen i en fin stråle lite i taget under ständig omrörning.
- Häll upp chokladsåsen i en fin glasflaska.
Servering: Servera chokladsåsen till glass eller pannkakor.
Tips! Om såsen inte blir riktigt slät kan du mixa den slät med stavmixer.
För variation kan du byta ut vaniljpulvret mot andra kryddor.
Förvaring: Förvara chokladsåsen i en glasflaska i kylskåp där den håller en vecka. Chokladsåsen kan också frysas in, då rekommenderar jag att du fryser in såsen i mindre förpackningar.
Omdömen: Alla tycker om den här chokladsåsen!