Chokladsås


Favoritlax, halloumi, chokladmmoussedessert 059 (2)

Den här chokladsåsen är alldeles ljuvlig till hemmagjord vaniljglass. Receptet kommer ursprungligen från den fantastiske bagaren Sébastien Boudet.

Tid: 20 minuter

Portioner: 6 portioner

Ingredienser

150 g mörk choklad (55%)

150 g mölkchoklad

100 g vatten

75 g strösocker

1 krm äkta vaniljpulver

200 g vispgrädde

½ krm havssalt

Gör så här:

  1. Finhacka chokladen och smält över vattenbad till 50 grader C. Ta chokladen från värmen.
  2. Koka upp vatten, strösocker och vaniljpulver i en liten kastrull.
  3. Ta sockerlagen från plattan och häll i vispgrädden och saltet.
  4. Häll den varma sockerlagen över chokladen i en fin stråle lite i taget under ständig omrörning.
  5. Häll upp chokladsåsen i en fin glasflaska.

Servering: Servera chokladsåsen till glass eller pannkakor.

Tips! Om såsen inte blir riktigt slät kan du mixa den slät med stavmixer.

För variation kan du byta ut vaniljpulvret mot andra kryddor.

Förvaring: Förvara chokladsåsen i en glasflaska i kylskåp där den håller en vecka. Chokladsåsen kan också frysas in, då rekommenderar jag att du fryser in såsen i mindre förpackningar.

Omdömen: Alla tycker om den här chokladsåsen!

Annonser

Kommentera här och låt mig veta vad du tycker och tänker! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s