Mandelmassa


Äkta mandelmassa består endast av mandel och socker. Dessutom brukar man säga att mandelmassa ska vara 50/50, alltså bestå av hälften mandel och hälften socker. Den här mandelmassan följer alla konstens regler, förutom att den inte valsas…

Tid: 25 minuter
Portioner: 500 g

Ingredienser:
245 g sötmandel
5 g bittermandel
250 g strösocker

Gör så här:

  1. Skålla all mandel några minuter i rikligt med kokande vatten.
  2. Lägg över de heta mandlarna i ett durkslag och spola med kallt vatten.
  3. Låt vattnet rinna av.
  4. Skala mandlarna och lägg dem i en matberedare.
  5. Tillsätt strösockret och mixa några minuter (5-15 minuter) till en slät och formbar massa. Massan kommer att blir varm under mixningen men det är meningen.
  6. Plasta in mandelmassan och låt den ligga och mogna i rumstemperatur eller i kylskåp under natten.
Servering: Använd mandelmassan till lite allt möjligt, i fyllning, mazariner eller ät precis som den är.
Förvaring: Mandelmassan klarar sig några dagar i rumstemperatur eller en vecka i kylskåp.
Tips! Om inte allt blir mixat kan du prova att stanna matberedaren och skrapa kanterna eller att mixa hälften åt gången.
Omdömen: En riktigt god mandelmassa med den rätta konsistensen!
Annonser

Kommentera här och låt mig veta vad du tycker och tänker! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s