Tomatsalsa


Tomatsalsa är en het röra som passar utmärkt till rött kött. Kombon med tomatsalsa och en kall sås baserad på mejeriprodukter är ljuvlig.

Tid: 10 minuter + 30 minuter
Portioner: 4 portioner

Ingredienser:
250 g plommontomater
½ st (50 g) röd lök
1 tsk finhackad röd chilipeppar
½ tsk torkad bladkoriander
Olivolja
Pressad lime
Flingsalt

Gör så här:

  1. Tärna tomat, lök och chilipeppar fint. Undvik chilifruktens kärnor som är extra starka.
  2. Blanda tomat, lök, chili och koriander.
  3. Droppa i lite olivolja och smaka av med pressad lime och salt.
  4. Låt röran stå framme i rumstemperatur minst 30 minuter innan servering.
Servering: Servera röran till rött kött, gärna tillsammans med en kall sås baserad på mejeriprodukter.
Tips! För en annorlunda och lite mildare salsa kan man blanda ner tärnad gurka.

Förvaring: Röran kan förvaras upp emot en timme i rumstemperatur men bör sedan förvaras i kylskåp. Ta fram en stund innan servering.

Omdömen: Jag, mamma och pappa tycker mycket om tomatsalsan. Mycket gott till stekt/grillad fläskytterfilé.

Annons

Kommentera här och låt mig veta vad du tycker och tänker! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s