Dopp i grytan


När man köper en färdigkokt julskinka eller om man kokar den själv, så finns det alltid skinkspad. Det här spadet har i flera generationer tagits tillvara, en tradition som vi minns vid jul. Skinkspadet kokas upp och i skinkspadet doppas bröd.

Tid: 10 minuter
Ingredienser:
Skinkspad från kokt skinka
Vatten
Bröd, gärna hembakad limpa
Gör så här:
  1. Häll skinkspadet i en kastrull.
  2. Späd med vatten till lagom sälta.
  3. Koka upp skinkspadet under lock, sänk sedan värmen.
  4. Doppa ner en brödskiva åt gången med hålslev för att lättare få upp brödet.
  5. Servera direkt.
Servering: Servera direkt, gärna allt eftersom en brödskiva doppats.
Tips! Vi använder alltid Bertas Limpa till dopp i grytan.

Förvaring: Det doppade brödet bör ätas direkt, annars blir det alldeles mosigt och faller sönder.

Omdömen: Pappa tycker mycket om dopp i grytan.

Annons

Kommentera här och låt mig veta vad du tycker och tänker! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s