Griljerad skinka


Griljerad skinka är en viktig del i julbordet och kan göras på många olika sätt. Den här brukar min mamma alltid göra.

Tid: 20 minuter + tid att svalna

Ingredienser:
Färdigkokt skinka
1 st ägg
2 msk senap
Ströbröd

Gör så här:

  1. Sätt på ugnen på 225 grader C.
  2. Skär bort överflödigt fett på skinkan.
  3. Knäck ägget i en skål och slå sönder med en gaffel. Blanda ner senap. blanda i senap.
  4. Pensla skinkan med äggblandningen runtom.
  5. Strö över ströbröd runt hela skinkan.
  6. Ställ ett ugnsgaller på en långpanna och ställ skinkan på gallret. Långpannan tar då upp allt fett som droppar ner under griljeringen.
  7. Griljera skinkan mitt i ugnen 10-15 minuter tills skinkan fått en fin färg.
  8. Låt skinkan kallna snabbt, t.ex. genom att ställa ut skinkan i snön.
Servering: Skiva tunt och servera som pålägg eller som en del av julbordet, gärna med senap till.
Tips! Har man en liten skinka räcker det med 1 äggula och 1 msk senap.
Förvaring: Förvara skinkan i kylskåp där den håller 1-2 veckor.
Omdömen: Alla i familjen tycker om den här griljeringen. 
Annonser

Kommentera här och låt mig veta vad du tycker och tänker! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s