Färskost med vitlökssmak


Färskost med vitlökssmak är en klassiker med rätta. Finhackad persilja ger både god smak och fin färg.

Tid: 4 timmar (varav 20 minuter arbete)
Portioner: ca. 2,5 dl färskost

Ingredienser:
5 dl filmjölk (jag använder mellanfil)
1,5 dl gräddfil
1 st stor vitlöksklyfta
1 tsk finhackad persilja
Salt

Gör såhär:

  1. Tillaga färskosten enligt grundreceptet här.
  2. Skala och pressa ner vitlöken i färskosten.
  3. Blanda ner persilja.
  4. Smaka av med salt, tänk på att smakerna mognar av att färskosten får stå några timmar.
Servering: Bre färskosten på salta kex eller på smörgåsen – vitlökssmaken passar extra bra till grövre bröd.
Tips! Har du inte persilja hemma går det bra att ersätta med annat kryddgrönt eller att utesluta helt.
Förvaring: Förvara färskosten väl inplastad i kylskåp upp emot en vecka.
Omdömen: Jag och mamma smakade och tyckte det var jättegott!
Annons

Kommentera här och låt mig veta vad du tycker och tänker! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s