Korvgryta med rotfrukter


Den här korvgrytan med rotfrukter passar utmärkt på hösten med sina fina färger och mustiga lukt.

Tid: 30 minuter
Portioner: 4 portioner

Ingredienser:
400 g falukorv
8 st potatisar
2 st morötter
2 st palsternackor
½ liten kålrot
5 dl vatten
1 st grönsaksbuljongtärning
1 st purjolök

Gör såhär:

  1. Skala och skär potatisen, morötterna, palsternackorna och kålroten i ungefär lika stora bitar.
  2. Koka upp vattnet och buljongen i en stor kastrull eller gryta.
  3. Lägg ner de skurna rotfrukterna.
  4. Låt koka under lock i 10-15 minuter.
  5. Skölj under tiden purjolöken och skär i skivor.
  6. Skär korven i mindre bitar.
  7. Lägg i purjolöken och korven i kastrullen.
  8. Låt koka under lock i ca. 5 minuter till eller tills allt är genommjukt (det brukar ta lite längre tid än 5 minuter).
Servering: Servera ev. med senap.
Tips! Mängderna går att variera lite beroende på vad man har hemma.
Förvaring: Rester förvaras inplastat i kylskåp 3-4 dagar.
Omdömen: Jag, mamma och pappa tycker mycket om grytan. Min lillasyster tyckte också om den men tyckte det var för mycket rotfrukter (hon skulle föredragit större del potatis och korv).
Annons

Kommentera här och låt mig veta vad du tycker och tänker! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s