Torskfilé med äggsås


När jag var yngre och spenderade loven hos mormor och morfar frågade alltid mormor vad jag och min lillasyster ville ha till mat. Mitt svar var alltid kokt torsk med äggsås. Det här är min mormors recept.

Tid: 15 minuter
Portioner: 3 portioner
Ingredienser:
1,5 torskblock (à 400 g), halvtinade
Salt
Malen vitpeppar
30 g smör
Gör såhär:
  1. Tina torskblocken så att de går att skära.
  2. Skär varje torskblock i 8 skivor.
  3. Lägg skivorna ”stående” i en ugnssäker form som går in i micron.
  4. Salta och peppra.
  5. Klicka över smöret.
  6. Tillaga torsken i microvågsugn på full effekt under lock i ca. 10 minuter. Torsken ska vara helt genomkokt.
Servering: Servera med äggsås, kokt potatis och en grönsallad.
Tips! Om inte alla tycker om ägg kan man servera de hackade äggen bredvid.
Förvaring: Rester kan förvaras inplastade i kylskåp 3-4 dagar.
Omdömen: Jag älskar den här rätten. Min lillasyster är lite mer tveksam.
Annonser

Kommentera här och låt mig veta vad du tycker och tänker! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s