Smörkräm


Smörkräm är sött och passar utmärkt till att dekorera cupcakes med då den håller formen efter spritsning. Det här grundreceptet går att smaksätta med lite allt möjligt.

Tid: 20 minuter
Portioner: Räcker till 25 minicupcakes

Ingredienser:
250 g osaltat smör (rumstempererat)
500 g florsocker
1 tsk vaniljsocker
5 msk mjölk
ev. hushållsfärg

Gör såhär:

  1. Skär smöret i centimeterstora kuber. Låt stå framme en god stund så att det blir rumstempererat och mjukt.
  2. Vispa smöret mjukt och fluffigt med elvisp – det tar nästan 10 minuter.
  3. Tillsätt siktat florsocker och vaniljsocker lite i taget under vispning.
  4. Vispa sedan ner mjölken på låg hastighet.
  5. Färga eventuellt med hushållsfärg och smaksätt med olika smaksättningar.
  6. Fyll en sprits med tyll och spritsa fina dekorationer.
En vit och fluffig smörkräm.

Servering: Dekorera cupcakes och tårtor med smörkrämen!

Tips! Fuska inte med smöret utan låt det stå framme i rumstemperatur i minst en halvtimme.

Smaksätt smörkrämen med olika smaksättningar!

Förvaring: Utspritsad smörkräm håller sig i kylskåp i minst en vecka. Låt stå framme innan servering. Smörkräm som blir över kan frysas in.

Omdömen: En väldigt söt frosting som min lillasyster tycker mycket om. I mindre mängder är frostingen uppskattad av hela familjen.

Annonser

Kommentera här och låt mig veta vad du tycker och tänker! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s