Tomatsås till pizza


Även om man inte kokar sin egna tomatsås så blir det mycket godare när man kryddar den färdigköpta – framförallt när den ska på den hemmagjorda pizzan. Det går bra med torkade örter men är godast med färska.

Tid: 5-10 minuter + minst 1 timme i kylen
Portioner. 4 st pizzor
Ingredienser:
400 g Mutti Polpa – finkrossade tomater (finns i konservburk)
1 tsk Oregano
1 tsk Basilika
1 krm Vitlökspulver
Olivolja
Nymalen svartpeppar från pepparkvarn
Salt
1,5 krm Strösocker
Gör såhär:
  1. Blanda Mutti Polpa med oregano, basilika, vitlökspulver och några droppar olivolja.
  2. Smaka av med svartpeppar, salt och en nypa socker.
  3. Ställ i kylskåp i minst 1 timme för att låta smakerna mogna.
  4. Bre på pizzan med en sked – 1-3 msk räcker till en pizza.
Servering: På hemmagjord pizza.
Tips! Överbliven tomatsås kan blandas i t.ex. köttfärssås.
Förvaring: Kan förvaras i kylskåp i ca. 1 vecka.
Omdömen: Alla tyckte om pizzorna…
Annonser

Kommentera här och låt mig veta vad du tycker och tänker! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s