Currymarinerade kycklingfiléer


9ec99-currykyckling2c2btryfflar2c2btacos2b011

De här currymarinerade kycklingfiléerna är god både att grilla och att steka i grillpanna. Extra gott blir det med en currysås och kokt ris till. Receptet är ett eget ihopkok.

Tid: 45 minuter varav 30 minuter marinering
Portioner: 4 portioner

Ingredienser:
2 tsk curry
1 tsk torkad koriander
eller 1 msk färsk koriander
zest från 1/2 lime
2 msk honung
0,5 tsk salt

1 krm nymalen svartpeppar

4 st utbankade kycklingfiléer (à ca. 125 g)
matfett till stekning

Gör såhär:

  1. Blanda  alla ingredienser förutom kycklingen och matfettet.
  2. Gnid in kycklingen i marinaden och låt marinera i rumstemperatur i minst 30 minuter.
  3. Hetta upp en grill- eller stekpanna med lite matfett.
  4. Stek kycklingfiléerna först på högre temperatur så att de får en fin stekyta eller stekränder om du använder grillpanna.
  5. Stek kycklingfiléerna på medeltemperatur 3-5 minuter på varje sida tills de är genomstekta.
Servering: Serveras med nykokt ris, currysås och en grönsallad.
Tips! Om du inte hittar färdigutbankad kycklingfilé i butik går det lika bra att banka ut kycklingfiléerna lite lätt med kötthammare.
Om honungen är trögflytande kan du värma den några sekunder i micron så blir den mer lätthanterlig.
Förvaring: Rester förvaras inplastade i kylskåp. Hållbarhet 3-4 dagar.
Omdömen: En rätt som alla tyckte mycket om!
Annonser

Kommentera här och låt mig veta vad du tycker och tänker! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s