Grekisk sallad


Den här grekiska salladen är ett enkelt sätt att äta både vegetarisk och gott. Serverat med olivciabatta kan det bli en riktigt festlig måltid.

Tid: 15 minuter
Portioner: 3-4 portioner om det serveras till bröd

Ingredienser:
65 g Mâchesallad  (finns att köpa i påse)
1/2 rödlök
300 g färska tomater (gärna svenska)
180 g gurka
1/2 dl svarta oliver, gärna kärnfria
150 g fetaost
Olivolja extra vergine
Flingsalt
Nymalen svartpeppar (från pepparkvarn)

Gör såhär:

  1. Skölj salladen.
  2. Skala och dela löken på mitten. Skär i 0,5-1 cm tjocka skivor.
  3. Skölj tomaterna och skär i stora klyftor eller i halvor (om de är små).
  4. Skölj gurkan och skär i bitar.
  5. Häll alla ingredienser i en serveringsskål.
  6. Häll av vätskan från oliverna och tillsätt i salladen.
  7. Skär fetaosten i kuber. Tillsätt den i salladen och rör om väl.
  8. Ringla över olivolja, strö över flingsalt och svartpeppar. Rör om så att allt fördelas jämnt.
Servering: Servera med bröd, t.ex. olivciabatta.
Tips! Om du inte hittar mâchesallad går det bra att byta ut mot annan grövre mörkgrön sallad.
Förvaring: Som alla sallader är den godast att äta direkt men kan förvaras i kylskåp. Hållbarhet 2-3 dagar.
Omdömen: Jag, mamma och pappa tycker att det är en god matsallad.
Annonser

Kommentera här och låt mig veta vad du tycker och tänker! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s