Överbliven hårdost


Om man av någon anledning har hårdost över, t.ex. från ostbrickan eller om man köpt hem en ost som inte smakade riktigt lika bra som man hoppats och inte vet vad man ska göra av den kan det här tipset vara till hjälp.

Tipset är enkelt: Riv ner och frys osten!
Riven ost används ofta i matlagning, t.ex. gratänger och i rätten fläskfilé med jättepasta. Den rivna osten behöver ofta inte ens tinas och det gör inte så mycket om det inte är världens godaste ost. Dessutom kanske osten passar jättebra i maten även om den inte var så god på smörgåsen. Ett annat plus är att osten håller i hela 3 månader i frysen.
Gör såhär:
  1. Förbered fryspåsar där du skriver ostsort och datum för infrysningen.
  2. Riv osten med rivjärn, det är en smaksak hur grovt man river men jag använder det grövsta på ett vanligt rivjärn.
  3. Fördela den rivna osten i fryspåsarna, fyll dem inte med så mycket och packa inte osten – då kommer det bara bli en stor ostklump.
  4. Försegla påsarna och skaka påsarna så att osten fördelas jämnt över ett ganska tunt lager.
  5. Frys in påsarna.
Den frusna osten håller i upp till 3 månader.
Att frysa den överblivna osten är ett billigt och miljövänligt sätt att få riven ost till matlagning!
Annonser

Kommentera här och låt mig veta vad du tycker och tänker! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s