Värma rester av sås


När man får varma såser över går det alldeles utmärkt att låta de svalna och sedan plasta in dem och förvara dem i kylskåp i några dagar innan man värmer upp dem på nytt. Såsen kan då värmas antingen i micro eller på spisen i en kastrull. Ett problem som ofta uppstår – framför allt med redd sås – är dock att såsen tjocknat och är för trög för att hälla. För att lösa det problemet kommer det här några tips.

För det första är det bra att börja med att värma såsen någon innan man gör något annat – såsen brukar bli rinnigare när den är varm.
Om såsen när den värmts något fortfarande är för tjock kan man tillsätta lite mer vätska, t.ex. en skvätt mjölk och röra om innan man fortsätter värma såsen. Börja gärna med en mindre mängd och utöka lite i taget för att inte riskera att såsen blir allt för rinnig. Tänk också att inte bara konsistensen späds utan också smakerna. Var därför försiktig så att inte smakerna späds allt för mycket. Ett annat alternativ är givetvis att krydda och framför allt salta såsen på nytt under uppvärmningen.
Annons

Kommentera här och låt mig veta vad du tycker och tänker! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s