Stekt citronkryddad lax


Stekt lax är både gott och enkelt att laga. Det här receptet på citronkryddad lax tar till vara på den utmärkta kombinationen av citron och fisk.

Tid: 20 minuter
Portioner: 4 portioner

Ingredienser:
4 st laxfiléer utan skinn (finns frysta i 500 grams 4-pack)
Citronpeppar
Rapsolja till stekning (eller annat matfett)
Gör såhär:
  1. Krydda laxfiléerna rikligt med citronpeppar på båda sidor.
  2. Hetta upp en stekpanna med lite rapsolja. 
  3. Stek laxfiléerna tills de är helt genomstekta och fått en fin stekyta, ca. 15 minuter. Vänd på laxfiléerna minst en gång under tillagningen när de fått tillräckligt med färg på undersidan.
Servering: Serveras med potatismos eller kokt eller pressad potatis samt citronpepparsås, en halv citron och ärtor.
Tips! Om det är svårt att locka alla i familjen till att äta fisk så kan det vara ett bra tillvägagångssätt att serveras fisken med extra goda tillbehör, t.ex. hemmagjort potatismos.
Förvaring: Rester förvaras inplastade i kylskåp. Hållbarhet 3-4 dagar.
Omdömen: Alla tycker om rätten, min lillasyster vill helst att den serveras med potatismos.
Annonser

Kommentera här och låt mig veta vad du tycker och tänker! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s