Pulled chicken


 Falafel, hummus, mhamara, munkar 169

Pulled chicken är en långkokt kyckling i ugn vilket gör köttet oerhört mört och saftigt.

Tid: 2 h 15 minuter
Portioner: 4 portioner

Ingredienser:
1 st hel färsk kyckling
2 st gula lökar
2 st vitlöksklyftor
2 tsk spiskummin
2 tsk koriander
1,5 tsk rökt paprikapulver
2 krm chilipeppar
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk chilisås
1-2 dl vatten

Rapsolja till formen

Gör så här:

  1. Sätt på ugnen på 175 grader C.
  2. Smörj en ugnssäker gryta eller form med oljan.
  3. Lägg i kycklingen i grytan.
  4. Skala och skär löken i klyftor och finhacka vitlöken. Strö över kycklingen.
  5. Blanda resten av ingredienserna förutom vattnet i en skål.
  6. Gnid in kycklingen med kryddblandningen.
  7. Häll över vatten så att det täcker botten av ugnsformen.
  8. Sätt på locken på grytan eller täck formen med dubbla lager aluminiumfolie.
  9. Tillaga mitt i ugnen ungefär 2 timmar tills köttet faller isär. Ös kycklingen 2-3 gånger med spadet som bildas.
  10. Ta bort skinn, ben och lök från kycklingen.
  11. Dra isär köttet med en gaffel.
Servering: Servera med tortillabröd, en kall sås och grönsaker.
Tips! För en hetare variant kan du öka mängden chilipeppar och chilisås.
Förvaring: Rester kan förvaras 3-4 dagar i kylskåp.
Omdömen: Alla tyckte det var gott, kanske något för mild.
Annonser

Kommentera här och låt mig veta vad du tycker och tänker! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s