Sockerfri granola


Ja, jag vet, äppeljuice innehåller fruktsocker men den här granolan innehåller i alla fall inget socker i den benämningen som vi är vanast vid. Trots detta är den här granolan oerhört krispig och god.

Tid: 15 minuter
Portioner: 3 dl
Ingredienser:
2 dl havregryn
0,75 dl sötmandel
1 msk pumpafrön
2 msk torkade tranbär
4 msk äppeljuice
Gör så här:
  1. Grovhacka mandeln.
  2. Hetta upp en stekpanna och torrosta havregryn, mandel och pumpafrön tills det börjar knäppa i pumpafrönen.
  3. Skär tranbären i mindre bitar och rör ner i stekpannan.
  4. Häll över lite äppeljuice i taget och rör om.
  5. Rosta färdigt på medellåg värme tills granolan torkat.
  6. Bred ut granolan på en plåt och låt kallna. Häll upp i en glasburk eller ät direkt.
Servering: Supergott att toppa på fil eller yoghurt.
Tips! Vill man göra stora mängder kan man göra granolan i en långpannan i ugnen.
Förvaring: Förvara granolan i en tätslutande burk där den bör hålla minst två veckor.
Omdömen: Jag tycker oerhört mycket om den här granolan.
Annonser

Kommentera här och låt mig veta vad du tycker och tänker! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s