Sticky ribs


Sticky ribs är en amerikansk rätt och är precis vad det låter som – kladdiga revbensspjäll. Revbensspjällen tillagas på låg temperatur i flera timmar vilket gör dem oerhört möra.

Tid: 4 timmar
Portioner: 4 portioner

Ingredienser:
1,2 kg revbensspjäll
Glaze:
3 st vitlöksklyftor
½ rödlök
3 dl ketchup
1,5 dl vatten
1 dl sweet chilisås
2 msk rödvinsvinäger
2 msk oxfond
1,5 msk chilisås
1 msk kinesisk soya
2 msk farinsocker
1 msk rårörsocker
2 tsk mald ingefära
2 tsk rökt paprikapulver
1 krm cayennepeppar
Grovmalen svartpeppar
Flingsalt

Gör så här:

  1. Ta fram revbensspjällen en halvtimme innan så att det blir rumstempererat.
  2. Sätt på ugnen på 125 grader C.
  3. Skala och hacka rödlök och vitlök riktigt fint.
  4. Blanda alla ingredienser till glazen i en stekpanna.
  5. Låt koka upp och småkoka i ca. 15 minuter tills glazen mörknat något och blivit tjockare.
  6. Skär revbensspjällen längs benet till ”köttklubbor”.
  7. Lägg revbensspjällen i en långpanna (den behöver inte smörjas).
  8. Pensla köttet med en del av glazen.
  9. Tillaga köttet mitt i ugnen i ca. 3,5 timme. Pensla med mer glaze varje halvtimme. Köttet är färdigt när det är mört och släpper från benet.
Servering: Servera revbensspjällen delvis inlindade i aluminiumfolie (att hålla i). Ät med klyftpotatis eller potatissallad.
Tips! Gör gärna egen sweet chilisås!
Förvaring: Rester kan förvaras i kylskåp 3-4 dagar.
Omdömen: Jag, mamma och pappa tyckte det var jättegott. Pappa tyckte det var riktigt gott. Min lillasyster var mer tveksam men tyckte nog det var ganska gott.
Annonser

Kommentera här och låt mig veta vad du tycker och tänker! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s