Ugnsomelett


Den här ugnsomeletten gör min mormor varje år till jul. Då är den täckt med kantarellstuvning och runt om ligger stekta prinskorvar som morfar och skurit som grisfötter.

Tid: 45 minuter
Port: 4 portioner

Ingredienser:
6 st ägg
9 dl röd mjölk
6 tsk vetemjöl
1,5 tsk salt
Vitpeppar

Smör eller margarin till formen

Gör såhär:

  1. Sätt på ugnen på 225 grader C.
  2. Koka upp mjölken och låt svalna.
  3. Vispa kraftigt sönder äggen och vispa ner mjölet.
  4. Vispa/rör försiktigt ner mjölken, salt och peppar
  5. Smörj en stor ugnsform (32×24) med smör.
  6. Laga omeletten mitt i ugnen i ca. 30 minuter eller tills den är stabil. Tänk på att omeletten fortsätter att tillagas även efter att den är urtagen ur ugnen.
Servering: Servera till julbordet eller med en stor grönsallad.
Tips! För en ännu lite lyxigare omelett kan man spetsa med lite grädde.
Förvaring: Omeletten är godast direkt från ugnen men rester kan förvaras i kylskåp 2-3 dagar.
Omdömen: Jag ÄLSKAR den här omeletten som mormor gör till jul. Mamma och pappa tycker också om den.
Annonser

Kommentera här och låt mig veta vad du tycker och tänker! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s