Korv- och risgryta


Det här är en snabb korv- och risgryta som nästan går lika fort att tillaga det gör att koka ris. Receptet kommer ursprungligen från min mormor. Allt kokas enligt anvisningarna på risförpackningen och skiljer sig därför mellan de olika rissorterna, här är anvisningar för Basmatiris.

Ingredienser:

4 port ris (3 dl basmatiris)

Vatten (beroende på rissort, 5 dl till basmatiris)
Salt
300 g Falukorv
ev. 1 gul lök
1 msk tomatpuré
Ketchup
Gör såhär:
  1. Koka upp lätt saltat vatten i en stor kastrull.
  2. Tärna korven och finriv löken.
  3. Häll riset, korven och löken i det kokande vattnet.
  4. Tillsätt tomatpuré och lite ketchup för färgens skull.
  5. Låt koka upp under lock.
  6. Koka under lock på medelsvag värme i 15 minuter (beroende på rissort). Rör då och då – det bränns lätt vid i botten.
  7. Låt dra 5 minuter.
Servering: Majs är ett gott tillbehör som även kan tillsättas i slutet av tillagningen.
Tips! Rör ner 1 dl majs de sista 5 minuterna för fin färg och god smak!
Förvaring: Rester kan förvaras 3-4 dagar i kylskåp men ris är i regel godast att äta nykokt.
Omdömen: Alla i familjen tycker om korvgrytan.
Annonser

Kommentera här och låt mig veta vad du tycker och tänker! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s