Mandelmassa


Att göra sin egen mandelmassa är varken svårt eller tidskrävande – dessutom blir den väldigt god.

Tid: 20 minuter
Portioner: ca. 325 g mandelmassa

Ingredienser:
175 g sötmandel
2 st bittermandlar
20 g äggvita
110 g florsocker
45 g strösocker
1-2 tsk vatten

Gör såhär:

  1. Skålla och skala sötmandeln.
  2. Mal söt- och bittermandeln i mandelkvarn. Lägg i en skål.
  3. Tillsätt äggvitan och sikta ner sockret.
  4. Rör ihop och späd med vatten.
  5. Knåda till en jämn och formbar deg.
Servering: Mandelmassan kan användas till mycket; i bakverk, som dekorationer doppade i choklad eller ätas bara som den är.

Tips! Färga mandelmassan med några droppas hushållsfärg!

Om du använder oskållade mandlar får du en grövre mandelmassa.

Förvaring: Förvara mandelmassan väl inplastad i kylskåp där den håller minst en vecka.

Omdömen: Jag och mamma smakade och tyckte mycket om den. Jag använde mandelmassan i mazariner som hela familjen tyckte mycket om.

Annons

Kommentera här och låt mig veta vad du tycker och tänker! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s