Ärtor


Man kan tina och tillaga ärtor på olika sätt och jag har provat långt ifrån alla men här är i alla fall hur jag ”tillagar” frysta ärtor.

Tid: <5 minuter
Ingredienser:
Styckfrysta ärtor, t.ex. Findus svenska ärtor
Vatten
Salt
Gör såhär:
  1. Häll upp önskad mängd frysta ärtor i en skål.
  2. Tillsätt en skvätt kallt eller ljummet vatten.
  3. Tina ärtorna i micro på upptiningsfunktionen för grönsaker. Jag brukar tycka att de behöver tinas en stund till på upptiningsläge.
  4. När ärtorna är nästan helt upptinade värmer jag ärtorna på full effekt i 1/2-1 minuter beroende på hur mycket ärtor det är.
  5. Häll av vattnet.
  6. Salta ärtorna och rör om.
Servering: Serveras till det mesta, extra gott till stekt citronkryddad lax och grillkryddad kycklinggryta.
Tips! Ärtorna är goda att blanda i en vanlig grönsallad eller i kycklingsallad.
Förvaring: Förvaras inplastade i kylskåp i 3-4 dagar.
Omdömen: Jag och mina föräldrar tycker mycket om ärtorna.
Annonser

Kommentera här och låt mig veta vad du tycker och tänker! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s