Italiensk maräng


Italiensk maräng gräddas till skillnad från andra maränger inte ungen till att bli hårda och spröda. Istället griljeras marängen – gärna med brännare.

Tid: 30 minuter
Portioner: 4-6 portioner eller 1 st paj

Ingredienser:
150 g äggvita (ca. 6 st ägg)
250 g strösocker
50 g vatten

Gör såhär:

  1. Separera äggen och se till att ingen äggula kommer i äggvitan.
  2. Lägg all äggvita i en glasskål.
  3. Häll strösocker och vatten i en kastrull.
  4. Koka sockerlagen. 
  5. När sockerlagen nått 110 grader C börjar du vispa äggvitorna med elvisp. Börja på lägre hastighet och öka eftersom.
  6. När sockerlagen nått 122 grader tar du den från plattan.
  7. Vispa ner sockerlagen i marängen i en tunn stråle.
  8. Vispa marängen kall/rumstempererad på 2:ans hastighet (det tar ungefär 15 minuter).
  9. Spritsa eller bre ut marängen på det du vill dekorera.
  10. Bränn gyllene med brulébrännare.

Servering: Italiensk maräng kan användas till mycket, bl.a. till att toppa pajer.

Tips! Använd helt rena bunkar och redskap – kommer marängen i kontakt med fett kommer den inte att bli fast.

Använd gärna äggvita som stått i kylen ett par dagar, t.ex. om du fått äggvitor över.

Marängen går bra att smaksätta under slutet av vispningen – låt fantasin flöda!

Förvaring: Marängen bör användas direkt men kan förvaras 2-3 dagar i kylskåp.

Omdömen: Alla tyckte mycket om marängen!

Annonser

Kommentera här och låt mig veta vad du tycker och tänker! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s