Tempurasmet


Tempurasmet är en asiatisk frityrsmet som man stöter på om man köper friterade räkor på kinarestaurang.

Tid: 20 minuter
Portioner: ca. 3 dl smet

Ingredienser:
95 g vetemjöl
1 tsk bakpulver
0,25 tsk salt
150 ml kallt kolsyrat vatten
3-4 isbitar

1 liter naturell olja till fritering

Gör såhär:

  1. Blanda torringredienserna i en skål,
  2. Tillsätt vattnet och isbitarna.
  3. Blanda ca. 10 varv med matpinnar. Klumpar är helt okej och isbitarna behöver inte smälta.
  4. Hetta upp oljan till 175 grader C.
  5. Doppa skaldjur eller bitar av grönsaker i smeten.
  6. Sänk ner bitarna med hålslev och fritera 2-3 bitar åt gången. Det fräser ordentligt så var försiktig när du sänker ner det som friteras.
  7. Fritera skaldjur i 3 minuter och grönsaker något längre. Huvudsaken är att de får en fint gyllene färg. Vänd efter halva tiden.
  8. Ta upp ur oljan med hålslev och låt överflödigt fett rinna av på hushållspapper.
Servering: Servera som tilltugg till asiatisk mat eller använd i olika sorters sushi.

Tips! Gör inte smeten i förväg utan gör den direkt innan du ska fritera.

Förvaring: De friterade bitarna och smeten bör ätas direkt.

Omdömen: Superpopulärt hos mamma, pappa och mig (som smakade).

Annonser

Kommentera här och låt mig veta vad du tycker och tänker! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s