Sushiris


Att koka sushiris tar lite tid men är egentligen ingen konst. Sushiris och risvinäger hittar du på den asiatiska hyllan i välsorterade mataffärer.

Tid: 35 minuter
Portioner: 2 portioner (3-4 st maki-sushirullar)

Ingredienser:
250 g sushiris (kortkornigt)
4 dl vatten
1 msk strösocker
1 msk risvinäger
1 tsk salt

Gör såhär:

  1. Lägg riset i en finmaskig sil och skölj igenom noga.
  2. Lägg över riset i en skål och täck riset med kallt vatten. Låt stå i 20 minuter.
  3. Koka upp 4 dl vatten i en kastrull.
  4. Häll av vattnet från riset och häll riset i kastrullen med kokande vatten.
  5. Sätt på locket och låt vattnet koka upp på nytt.
  6. Stäng sedan av plattan och låt riset stå med lock i 10 minuter eller tills allt vatten är borta.
  7. Blanda strösocker, risvinäger och salt i en liten kastrull. Koka upp blandningen.
  8. Häll vinägerblandningen över det färdigkokta riset och rör om väl med en träslev.
  9. Låt riset svalna något innan servering eller innan du använder riset i någon form av sushi.
Servering: Servera riset som det är till asiatisk mat eller använd det till någon sorts sushi.
Tips! Låt inte riset bli allt för kallt innan du använder det.
Förvaring: Riset är godast direkt men kan förvaras inplastat i kylskåp 3-4 dagar.
Omdömen: Jag och mina föräldrar tyckte mycket om riset i sushi men min lillasyster tyckte det var sött.
Annonser

Kommentera här och låt mig veta vad du tycker och tänker! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s