Skinkschnitzel


Skinkschnitzeln tillagas precis om den klassisk Weinerschnitzeln, skillnaden är att här används skinkstek istället för kalvinnanlår.

Ingredienser:
600 g skinkstek (benfri)
Salt
Malen svartpeppar
2 st ägg
Vetemjöl
Ströbröd
Smör eller margarin till stekning
Tillbehör:
50 g smör
1/2 citron
4-8 bitar ansjovis
Kapris
Gröna ärtor
Gör såhär:
  1. Låt skinksteken stå framme minst en halvtimme i rumstemperatur.
  2. Skär skinksteken mot fibrerna i 4 skivor (ca. 2 cm tjocka),
  3. Banka ut varje skiva med en kötthammare till riktigt tunna schnitzlar.
  4. Salta och peppra schnitzlarna på båda sidorna.
  5. Knäck äggen i en djup tallrik och slå sönder med en gaffel.
  6. Häll upp vetemjöl i en djup tallrik och ströbröd i en annan.
  7. Vänd schnitzlarna först i vetemjöl, sen i ägg och sist i ströbröd. Var noga så att de blir riktigt täckta med paneringen.
  8. Låt schnitzlarna vila i ungefär en kvart så att paneringen hinner stelna.
  9. Hetta upp en stekpanna med rikligt med matfett.
  10. När matfettet börjat bubbla – lägg i schnitzlarna.
  11. Stek schnitzlarna på medelhög temperatur 4-6 minuter på varje sida. Vänd när de fått en fin gyllene färg och går att vända utan att paneringen lossnar. Tillsätt mer matfett om det börjar se torrt ut.
  12. Ta upp schnitzlarna ur stekpannan och skira smöret.
  13. Skölj och skiva citronen.
  14. Häll av vätskan från ansjovisen.
  15. Dekorera varje schnitzel med en skiva citron, lite kapris och 1-2 ansjovisbitar. Servera med skirat smör och gröna ärtor.
Servering: Servera schnitzeln med antingen klyftpotatis eller potatismos samt de nämnda tillbehören.
Tips! Använd två stekpannor om schnitzlarna inte får plats i samma stekpanna. Det är inte bra att låta schnitzeln vänta innan servering då den förlorar sin krispighet.
Hör dig gärna för om alla som du bjuder tycker om ansjovis och kapris. De som inte tycker om det kan få sina schnitzlar utan.
Förvaring: Även om schnitzel är godast precis från stekpannan går den självklart att kyla ner och äta som rester. Förvara då schnitzeln lufttätt i kylskåp. Hållbarhet: 3-4 dagar.
Det går även att frysa in färdigpanerad schnitzel. Den håller sig då några månader i frysen.
Omdömen: Alla tyckte att det var riktigt gott!
Annonser

Kommentera här och låt mig veta vad du tycker och tänker! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s