Egen tacokrydda


Att göra egen tacokrydda är varken svårt eller tidskrävande. Dessutom kan du minska tillsatser genom att göra kryddblandningen själv.

Tid: 5 minuter + 15 tillagning
Portioner: 4 portioner

Ingredienser:
1,5 tsk lökpulver
1 tsk oregano
1 tsk paprikapulver
1 tsk chili pepper
1 tsk spiskummin
2 krm farinsocker
1 st pressad vitlöksklyfta
1 tsk salt
nymalen svartpeppar

450 g nötfärs
Matfett till stekning
1 dl vatten

Gör såhär:

  1. Blanda alla ingredienser förutom köttfärsen, matfettet och vattnet.
  2. Hetta upp en stekpanna med lite matfett.
  3. Bryn köttfärsen.
  4. Tillsätt kryddblandningen och vattnet.
  5. Låt puttra i ca. 10 minuter.
  6. Smaka av och tillsätt eventuellt mer av någon krydda.
Servering: Servera som vanlig tacos med nachos och tortillabröd, gräddfil, såser och grönsaker.
Tips! Låt köttfärsen puttra ett tag så att smakerna mognar.
Förvaring: Tacokryddan kan (utan vitlöken) förvaras i en lufttät burk i flera veckor. Den tillagade köttfärsen kan förvaras inplastad i kylskåp i 3-4 dagar.
Omdömen: Ingen märkte någon skillnad!

Annonser

Kommentera här och låt mig veta vad du tycker och tänker! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s